Ahogy elindult a tavasz egyre több startup esemény várható – mi a múlt hétvégén Győrbe látogattunk a IDEATHON GYŐR 2.0 startup ötletversenyre. A rendezvény híre egy Facebook csoportban találtált ránk. Üzlettársam Arany Richárd javasolta, hogy érdekes lehet számunkra és a Playsic fejlődése kapcsán. Felhívtam a szervezőket, hogy alkalmas-e számunkra szerintük a esemény és milyen tapasztalatokra számíthattunk. Valóban kiemelt jelentőségű személyekkel és mentorokkal ismerkedhettünk meg. Lehetőségünk nyílt megismerni a Győri startupperek projektjeit és ötleteit, úgy látjuk komoly és valós problémákra keresik a megoldások a csapatok.

Időpont:
A 2019 MÁRCIUS 22 – 2019 MÁRCIUS 24

Szemtanui lehettünk valós csapatok megalakulásának és ötletek komoly fejlődésének.
Megtanultunk mission statement-et fogalmazni. Csapatagokat szerezni és motiválni. Nagyon fontos a founder személye, akihez csatlakoznak az új emberek, folyamatosan át kell adni a víziót és engedni kell az új ötleteknek is. Minden személy egy másik perspektívából és kérdésekkel áll a projekthez. Időt kell szánni rá, hogy ezeket meghallgassuk és megválaszoljuk, mert egyre egyértelműbb lesz mindenki számára, ha másképp és másképp ismerjük a projekt víziót. Ezt a szakmai jelenséget a Design Terminal HOLIS táborában ismertem meg, ahol szintén új csapattagokkal dolgoztunk egy nemezgyár újratervezésén holisztikus szemléletben. Böszörményi-Nagy Gergely a Design Terminal CEO-ja is jelen volt, hogy bővítse a szakmai zsűrit és hasznos kérdésekkel és tanácsokkal lássa el a végső csapatokat.

Előfordul, hogy a szakmai tudás megvan egy alapítóban, de rengeteget kell fejlődnie, hogy több száz ember előtt is képes legyen átéléssel bemutatni vállalkozás tervét. A rendezvény ebben is segített, többször is kiállhattál a 80 ember elé mikrofonnal és elmesélhetted életed eddigi startupját. A rendezvény 3 napon át tartott

– 2. Nap – Validálás, csapatmunka, pitching

#fordulat

Reggel gyülekeztek a csapatok, már egész sokan voltunk, de Barnit nem találtuk. Félrehívtak minket a facilitátorok Vida Péter és Tüske Tamás, jelezték, hogy Barni lesérült az este hazafele menet és nem fog tudni megjelenni. Egy másik csapatnál is kiderült, hogy az alapító nem fog tudni jelen lenni a teljes program alatt, így összesen 2 csapat is felbomlott 12 órán belül.
Teljesen őszintén erre a helyzetre egyáltalán nem számítottunk.
Két lehetőség volt: csatlakozunk egyenként már meglévő csapatokhoz vagy alapítunk egy új csapatot eddigi kimaradt ötleteinkből. Élve a lehetőséggel bedobtuk saját projektünket a Playsic közösségi zene appot, amin már több, mint 3 éve dolgozunk. Ötlet fázisnak tényleg nem mondható, de nagyon érdekelt, hogyan állnak hozzá mások és milyen Győrben a fogatattatás.

– 3. Nap – Csapatmunka, Pitching és Eredményhirdetés

Átmenve a leírt folyamaton a mi projektünk is átalakuláson ment át. Tapasztalatot szereztünk, hogyan bővítsük csapatunkat, hogyan szerezzünk mentorokat, kiktől kérjünk tanácsokat és hogyan lehetnek promótereink és tesztelőink más városokban is. Hasznos kérdéseket és piackutatási eredményeket kaptunk vasárnapra. Összeszokott és vidám csapatunk váltunk, mire az eredményhirdetésig jutottunk. Tudtunk, hogy projektünk nem ötletfázisú már, így nem is számítottunk rá, hogy nyereményt kapunk. Mi így is sokat kaptunk a Ideathon rendzvénytől Győrben. Köszönjük a meghívást és a lehetőséget a szervezőknek és a sikeresen beszervezett szponzoroknak az igazán minsőgéi 3 napos eseményt. Még visszatérünk Győr…  


Egy kis utókövetés az esemény kapcsán.
Eltelt most már több év, eljutottunk az IDEATHON 4.0 rendezvényig.
Az a megtisztelő helyzet állt elő, hogy a weboldal egyik nyitó bannerén helyet kapott az egyik rólam készült fotó, ahol éppen a Playsic bemutató prezentációját tartom.

2021 – 11 – 16-án kaptam a képet jóváhagyásra.
Természetes, hogy használhatják. Az esemény sokat hozzátett életem élményeihez.
en_USEnglish